zondag 10 november 2013

BB CREAM MAKEN

HALLO IK GA JULLIE VANDAAG LATEN ZIEN HOE JE ZELF BB CREAM KAN MAKEN.

IK HOOP DAT JULLIE HET LEUK VINDEN


.    

Ben je op zoek naar een low budget BB-cream? Zoek dan niet verder (en verspil je zuurverdiende euro’s niet aan goedkope producten die niet bijdragen aan goede verzorging) maar maak je eigen huidverzorgende BB-cream!


BB-cream zelf maken? Dit heb je nodig


>
 Een goede dagcrème
> Primer
> Iets voor de tint, bijvoorbeeld poeder
> (glazen) Potje om de BB cream in te doen
> Iets om de vloeistoffen te mengen


Stappenplan om BB-cream te maken


Het is heel makkelijk. Je hoeft je producten slechts te mengen met elkaar in de juiste hoeveelheid. Dus meng bijvoorbeeld 2/5 dagcrème, 1/5 primer en 2/5 poeder samen in een potje en je bent klaar.

Je kan natuurlijk altijd meer poeder toevoegen mocht je meer dekking willen. In een paar minuten heb je zo je eigen BB-cream gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om from scratch je eigen cream te maken.

De basis om zelf crème te maken blijft in ieder geval altijd hetzelfde. De meeste dagcrèmes zijn allemaal emulsies van olie in water. Dat betekent dat je dagcrème vet is waarbij kleine steeds kleine hoeveelheden water in zijn verwerkt. Dit proces lijkt moeilijk maar is makkelijk.

Je hoeft slechts een emulgator bijvoorbeeld tegomuls van palmolie en een stabilisator zoals cacaoboter samen te voegen met je olie naar keuze en je hebt na het stollingsproces de olie/vet. Dit is het vet wat je daarna gaat mengen met water op de juiste temperatuur. Het zijn een paar precieze handelingen maar een leuke en makkelijke manier om jezelf van je dagelijkse crème te voorzien.
Door je eigen crème te maken vermijd je schadelijke en vaak onnodige stoffen die in de meeste crèmes zitten. Je kan natuurlijk ook bij de zelfgemaakte cream poeder en primer toevoegen als je een voedende crème wil met je eigen tint. Een helemaal zelfgemaakte BB-cream!


BB-cream voor verschillende huidtypen


Voor elk type huid zijn er verschillende producten die je kan gebruiken voor het maken van homemade BB-cream.

Verschillende plantaardige oliën die je kan gebruiken voor je zelfgemaakte BB-cream:

Droge huid: hazelnootolie, maanzaadolie, olijfolie, cocosolie, henepolie

Normale huid: rijstolie, amandelolie

Vette huid: Druivenpitolie, zonnebloemolie


Rijpere huid: sesamolie, granaatappelzaadolie, avocado-olie

IK HOOP DAT JULLIE ER IETS AAN HEBBEN EN TOT DE VOLGENDE KEER.
TROUWENS WILLEN JULLIE EVEN IN DE REACTIES SCHRIJVEN WAT JULLIE WILLEN DAT IK SCHRIJF IETS OVER MEZELF OF DAT IK EEN DIY SCHRIJF JE ZEGT HET MAAR.

                                                                  DOEI

Geen opmerkingen: