vrijdag 10 januari 2014

NAGELVERZORGING VAN A TOT Z

HALLO ALLEMAAL.
Nagelverzorging is super belangrijk bij het verkrijgen van mooie nagels! Veel meiden (waaronder ik) hebben last van broze en droge nagels en dat is jammer. Het ziet er een stuk minder mooi uit en je kunt jezelf er flink aan storen. Natuurlijk is er wat aan te doen, en hoewel het soms wat tijd en moeite kost, zijn onverzorgde nagels met deze tips voorgoed verleden tijd. Hieronder vind je een lijstje van goedwerkende tips voor nagelverzorging waarin je leest hoe je jouw nagels tot in de puntjes kunt behandelen!
IK HOOP DAT JULLIE ER IETS AAN HEBBEN EN VEEL PLEZIER.

Gebruik geen nagellak remover met aceton
Wil je jouw nagels tot in de puntjes verzorgen? Dan is het belangrijk NOOIT meer een nagellak remover met aceton te gebruiken. Dit is namelijk een superhardnekkige stof die killing is voor mooie nagels. Aceton verwijderd de vetachtige stoffen uit je nagelplaat en zorgt er voor dat de vochtbalans van je nagel in het geding komt. Het gevolg hiervan is dat je nagel broos en dof wordt en zijn samenhang verliest waardoor hij snel kan afbrokkelen. Er bestaan gelukkig voldoende nagellak removers zonder aceton en deze hoeven niet eens erg duur te zijn.

Niet knippen maar vijlen

Zet jij alles op alles voor de juiste nagelverzorging? Ruil je nagelschaartje dan snel in voor een goede vijl! Je nagels vijlen is namelijk stukke beter dan je nagels knippen en helpt scheurtjes te voorkomen. Belangrijk bij het vijlen van je nagels is dat je één kant op vijlt. Maak dus geen zaag beweging maar blijf steeds de zelfde richting in vijlen. Het duurt misschien wat langer maar het houd je nagels wel stukke langer mooi. Tip: Stop altijd een nagelvijl in je tas en vijl je nagels wanneer je even niets te doen hebt! Zo blijven je nagels altijd mooi en kost het niet teveel tijd. ;)

Basecote is de basis

Gebruik je regelmatig nagellak? Dan kunnen je nagels lichtelijk verkleuren. De kleur van je nagellak trekt dan een beetje in je nagel en dat zorgt vaak voor een geelachtige kleur. Gelukkig is dit super makkelijk te voorkomen en deze tip zul je dan ook in je nagellak routine op moeten nemen. Breng ALTIJD eerst een laagje basecote aan voordat je de kleur nagellak aan brengt. Op deze manier kan de kleur niet in je nagels trekken en behouden je nagels hun mooie natuurlijke tint.

Verzorging van de nagelriem

Nagelriemen zijn misschien wel de kern voor een goede nagelverzorging. Deze kleine ‘randjes’ zitten er speciaal om je nagels te beschermen tegen bacteriën en infecties en je kunt ze dus niet zomaar verwijderen. Zijn jouw nagelriemen erg droog? Dan zorgt dit vaak voor loszittende velletjes en dat ziet er niet mooi uit. Heb je veel last van beschadigde nagelriemen? Dan kun je het best een speciale nagelriemcrème gebruiken. Is er nog niet zo veel nood aan de man? Dan volstaat een goede handcrème natuurlijk ook. Smeer je nagels hier af te toe rijkelijk mee in en laat het een halfuurtje intrekken wanneer je niets te doen hebt. Je zult zien dat het jouw nagelverzorging echt ten goede doet!

Bescherm je nagels tegen chemische middelen

Het klinkt misschien logisch, maar het wordt vaak vergeten. Chemische middelen zijn super slecht voor je nagels en een aanraking daarmee kun je dus beter voorkomen! Ga je afwassen? Of schoonmaken? Gebruik dan voortaan schoonmaakhandschoenen om je handen en nagels te beschermen!

Nagelverzorging? Ga er voor!

Hopelijk hebben jullie wat gehad aan deze tips voor nagelverzorging en gaan jullie er mee aan de slag. Het klink misschien demotiverend, maar een gemiddelde nagels heeft tussen de 6 en 8 maanden nodig om weer helemaal aan te groeien. Een gele aanslag op je nagels zal er dus langzaam uit moeten groeien en de enig oplossing daarvoor is wachten. Geduld is in deze kwestie dus een schone zaak! Het duurt misschien even, maar die pracht nagels liggen echt binnen handbereik!

Geen opmerkingen: