woensdag 15 januari 2014

DIY: HIGH TEA


EVEN GEZZELIGE MIDDAG MET JE VRIENDINNEN EVEN BIJ PRATEN MET WAT LEKKERE HAPJES.
BIJ DEZE LEER IK JULLIE HOE JE EEN LEKKERE HICH TEA KAN MAKEN.

(Alles wat ik laat zien komt van beautylab.nl)

WARME APPELS MET KANEELSLAGROOM

WarmeAppels

  • Appels (4x)
  • Bruine basterd suiker (1-2 eetlepels)
  • Slagroom
  • Suiker (1 eetlepel)
  • Kaneel (1 eetlepel)
Bereiding:
Snijd de appels in partjes en verdeel ze in een overschaal. Strooi hier 1-2 eetlepels bruine basterd suiker overheen en bak de appels op 180 graden (Celcius) in ongeveer 20-30 minuten zacht. Klop de slagroom met het suiker + kaneel op. Serveer als de appels net uit de oven komen, dat is het lekkerst!

SANDWICH LOLLY’S
SandwichLolly

  • Wit brood (of bruin)
  • Jam
  • Kruiden roomkaas
  • Zalm
Bereiding:
Snijd de korstjes van het brood af. Besmeer de broodjes met jam of met roomkaas + zalm. Elk ander beleg kan natuurlijk ook ;) Als het maar te rollen valt. Rol het broodje in de lengte op, Rol het hierna strak op in plastic folie. Laat het 30 minuten koelen in de koelkast, zodat je het erna makkelijker kunt snijden. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 of 2 cm dik en prik ze op een cocktailprikkertje!
Leuke serveertip: verpak een aardappel in aluminiumfolie en zet deze in een theekopje. Prik hier de sandwich lolly’s in!

CITROEN SCONES MET LAVENDELROOMScones1

Voor de scones:
  • 175 ml citroenlimonade
  • 175 ml slagroom
  • 325 g zelfrijzend bakmeel
Voor de lavendelroom:
  • 200 ml Creme fraiche
  • 200 ml Slagroom
  • 1 eetlepel lavendelhoning
  • lavendel om eroverheen te strooien (ik raad aan om dit niet door de room heen te scheppen, dat is te heftig)
Bereiding scones:
Voor de scones: vermeng eerst de limonade met de slagroom, vermeng dit daarna met het zelfrijzende bakmeel tot een deeg. Verdeel het deeg in bolletjes ter grote van een mandarijn over de bakplaat, laat voldoende ruimte over tussen de bolletjes want het deeg zal uitzetten. Bak de scones op 200 graden, zo’n 12-15 min.
Tip: Je kunt ervoor kiezen om gekleurde suiker op de bovenkant te strooien. Vermeng hiervoor 2-3 eetlepels kristalsuiker met 1 druppel voedingskleurstof. Goed roeren! Ook kan je melk/eigeel op de bovenkant strijken, voor een mooi goudbruin korstje.
Bereiding lavendelroom:
Klop de slagroom samen met de creme fraiche en 1 eetlepel lavendelhoning tot een geheel. Je kunt het helemaal stijf kloppen maar een beetje lobbig is ook heerlijk!
Serveer de scones met een dot lavendelroom en een dotje jam. Wij hebben de lavendel door de room geroerd, alleen dit is vrij sterk van smaak (eigenlijk een beetje te sterk). Een snufje lavendel over de room heen strooien is een beter plan! ;-)
Lavendelroom
IK HOOP DAT JULLIE HET LEUK VONDEN EN TOT MORGEN XXX

Geen opmerkingen: