dinsdag 24 december 2013

KWASTEN REINIGEN

VANDAAG LAAT IK AAN JULLIE ZIEN HOE IK MIJN KWASTEN REINIG.
EN IK LAAT ZIEN HOE JE ZELF EEN KWASTENREINIGER KAN MAKEN.
IK HOOP DAT JULLIE HET LEUK VINDEN.
Je make-up kwasten schoonmaken moet een vast onderdeel zijn van je beauty routine. Het schoonmaken is belangrijk voor de kwaliteit en de levensduur van zowel je kwasten als voor je huid. Denk er maar eens over na, er zit zo veel make-up, olie, bacteriën en vuil in een kwast als je ze niet wast. Je wrijft dit allemaal terug op je huid, uuuh vies

Make-up kwastenreiniger is vaak erg duur. Veel mensen gebruiken daarom gewoon babyshampoo maar dat desinfecteert niet, dus dan reinigt het ook niet goed.


Wat heb je nodig?

  • Normaal afwasmiddel (om te ontsmetten en te reinigen);
  • Olijfolie (om de haartjes van je kwast te conditioneren nadat het is ontdaan van oliën en ontsmet door het afwasmiddel);
  • Bordje
  • Keukenpapier
  • Wasknijpers
Stap 1.
Giet een beetje afwasmiddel op je bord. Je hebt niet veel nodig (ongeveer 2 eetlepels).
Stap 2.
Voeg een beetje olijfolie toe op het bord. Je doet ongeveer 2 eetlepels afwasmiddel en 1,5 eetlepel olijfolie. Het moet er ongeveer zo uitzien:
kwasten reinigen Meer heb je niet nodig om je kwasten te reinigen.
Stap 3.
Pak een kwast en roer het in het mengsel in een cirkelvormige beweging. Je ziet dan dat de make-up (viezigheid) los komt in het mengsel.
Stap 4.
Ga dan met de kwast op je hand heen en weer. Dit verwijdert alle pigmenten en doodt de bacteriën.kwasten schoonmaken
Stap 5.
Als je klaar bent, leg je je kwasten op een stuk keukenpapier.
Herhaal de stappen 3 tot en met 5 met de rest van je kwasten.
Stap 6.
Zodra je al je kwasten schoon hebt gemaakt, moet je ze afspoelen met warm water. ‘Swirl’ je kwast onder water in de palm van je hand om grondig te reinigen. (Gebruik geen heet water dit kan je kwasten beschadigen).
Blijf je kwasten schoonmaken totdat het water helder is als je je kwast uitknijpt.
Stap 7.
Zodra ze zijn schoongespoeld, dep je ze droog. Gebruik hiervoor gewoon keukenpapier, dit werkt het best omdat ze geen pluisjes achterlaten op je kwasten.kwasten schoonmaken

Belangrijk!

Laat je kwasten niet staand (met de haren in de lucht) drogen. Dit zal je kwasten verpesten. Het water zal naar beneden zakken en de lijm waar de haren mee vastgelijmd zijn zal loslaten. Zo krijgt je kwast dus haaruitval. Ook zal het handvat kapot gaan.
Tip: Je kwasten (met de haren naar beneden) hangen met wasknijpers.

ik hoop dat jullie er iets aan hadden en tot morgen.



Geen opmerkingen: