donderdag 14 november 2013

NAGEL WEETJES.

HALLO IK HEB VOOR JULLIE HEEL VEEL NAGEL WEETJES.

IK HOOP DAT JULLIE HET LEUK VINDEN.

Nagelweetjes


Korte nagels, gele nagels, nagelgroeven of velletjes... Onaangename probleempjes. Hier zijn onze tips. Om de problemen tegen te gaan, of in ieder geval zo veel mogelijk te camoufleren.

Korte nagels
Nagels breken
Breken je nagels snel of lijkt het wel dat ze niet willen groeien? Pak het probleem dan 'van binnenuit' aan. Integreer je voeding met proteïnen, mineralen en potassium. Je kunt kiezen voor een vitaminen- en mineralenpreparaat zoals je die in bij de drogist vindt. Maar wat je eigenlijk beter kunt doen, is je voedingspatroon aanpassen. Voornoemde bouwstoffen vind je vooral in vlees, peulvruchten, druiven en bananen.
Nagelbijten
Nagelbijten heeft alles te maken met je 'innerlijke gesteldheid'. Let maar eens op: je zult zien dat vooral op je nagels bijt als je nerveus bent. Tijdens het nagelbijten, gebruik je je gezichtsspieren. Door te bijten, lukt het je deze spieren te ontspannen. Het is dus een logische - maar niet echt handige - reactie. De beste remedie is natuurlijk stress en spanningen zoveel mogelijk te vermijden. Maar niet altijd is dat mogelijk. Een manier om van het nagelbijten af te komen, kan zijn: kauwgum kauwen. Door kauwgum te kauwen, ontspan je namelijk ook je gezichtsspieren.
Schoonheidstip
Accentueer korte, gebroken nagels niet. Vermijd daarom intens gekleurde, hoogglanzende nagellak. Kies liever voor zachte pasteltinten met een matte finish. Breng de nagellak bovendien alleen op het midden van de nagel aan, en laat aan weerszijden een streepje vrij. Hierdoor lijken je nagels langer.

Nagelgroeven
Horizontale nagelgroevenJe nagels kunnen groeven vertonen. Groeven in de breedte van je nagel kunnen duiden op een ziekte of kunnen veroorzaakt zijn door inname van geneesmiddelen of door groeistoornissen. Het gaat er natuurlijk om dat je de oorzaak bestrijdt. Overleg daartoe in dit geval met je huisarts.
Verticale nagelgroeven
Verticale nagelgroeven, in de lengte van je nagels, kunnen in de loop van de tijd ontstaan. Als je ouder wordt, worden je nagels droger. Nagelribbels zijn vaak het gevolg. Verzorg je nagels daarom goed. Gebruik een speciale nagelcrème of -olie om uitdrogen te voorkomen.
Schoonheidstip
Je kunt de groeven enigszins camoufleren met een basis speciaal voor geribbelde nagels. Deze basis maakt het oppervlak van je nagels gladder en zorgt ervoor dat je de nagellak die je daarna gebruikt, strakker kunt aanbrengen. Sommige schoonheidsspecialisten reduceren groeven door het oppervlak van de nagels te polijsten. Het zal duidelijk zijn dat je deze methode niet al te veelvuldig moet toepassen. Je nagels worden dunner en daardoor zwakker.

Gele nagels
Gele nagels kunnen verschillende oorzaken hebben: veelvuldig gebruik van gekleurde nagellak, roken, maar een schimmelinfectie. In het laatste geval raden we je aan om je arts te raadplegen. Een huismiddeltje tegen gele nagels ten gevolge van nagellak of nicotineaanslag is handbadje met ruim grof keukenzout. Doe ruim zout in warm water en laat je nagels er iedere dag ongeveer een kwartier in weken. Gebruik verder eenmaal per week een handscrub met een blekende werking. Behandel er behalve je huid ook je nagels mee.
Schoonheidstip
Eigenlijk is het in dit geval beter om geen nagellak te gebruiken. Kun je niet zonder, kies dan voor lichte kleuren of transparante lak.

Velletjes
Trek nooit aan velletjes rond je nagels of bij je nagelriemen. De kans is groot dat je een wondje veroorzaakt dat gemakkelijk kan ontsteken. Knip een velletje met een nagelriemschaartje weg. Heb je veelvuldig last van velletjes, wend je dan tot de schoonheidsspecialiste. Het vergt enige vaardigheid om velletjes netjes - en zonder schade - te verwijderen. Zelf kun je velletjes beperken door je nagels elke avond goed te borstelen met een speciaal nagelborsteltjes. Breng daarna een vochtinbrengende hand- en nagelcrème aan.

IK HOOP DAT JULLIE ER IETS AAN HADDEN EN TOT MORGEN.

Geen opmerkingen: